Relatietherapie Almere

  1. Home
  2. /
  3. Relatietherapie Almere

EFT Relatietherapie Almere

Hoofdpersoon relatietherapie Almere helpt stellen met het herstellen van hun relatie. Bijvoorbeeld wanneer relatieproblemen de overhand nemen. Of wanneer de romantiek verdwenen is. In een goede relatie voel je je emotioneel verbonden met je partner. Als partners weten jullie elkaar te bereiken, daarnaast is er begrip en kunnen jullie elkaar toelaten. Verder is er sprake van houden van en vertrouwen. Maar wat als de liefde van het toneel verdwenen is?

Wanneer ga je naar een relatietherapeut?

In elke relatie komen relatieproblemen voor. Dat is dus helemaal niet gek. Wanneer dit voor langere tijd gebeurt, dan roept dat veel gevoelens en emoties op. Jullie raken verstrikt in negatieve patronen met elkaar. In een relatie willen we ons allemaal gezien en gehoord voelen. De manier waarop we reageren op problemen in de relatie verschilt per persoon. Hierbij voelen we ons soms niet begrepen of gezien door de ander. Er ontstaat een negatief interactiepatroon waarbij de relatieproblemen groter worden. Onze relatietherapeuten in Almere staan voor jullie klaar. Kom in verbinding en geef je relatie een weer een kans! 

Relatietherapie Almere EFT
Houd me vast EFT almere

Houd me vast relatietraining

De komende training (18 februari en 11 maart) is vol. Inschrijven voor deze training is niet meer mogelijk. 

Inschrijven voor de training van 10 en 24 juni is wel mogelijk.

eft relatietherapie webinar hoofdpersoon

Online cursus relatietherapie: Versterk je liefde

Wij hebben een unieke online cursus voor relatietherapie ontwikkeld die stellen vanuit huis op een laagdrempelige en toegankelijke manier kunnen doorlopen. Er wordt gebruik gemaakt van krachtige bewezen methodieken zoals Emotionally Focused Therapy. De cursus staat boordevol informatie, video’s en praktische handvatten en oefeningen. Willen jullie hier meer over weten?

Wanneer is relatietherapie zinvol?

Relatietherapie kan in elke relatie zinvol zijn. Ook als er geen (grote) relatieproblemen zijn. Hieronder staan nog enkele voorbeelden van situaties waarin stellen een relatietherapeut bezoeken wanneer er relatieproblematiek speelt:

De sleur is in de relatie gekomen en de relatie is saai geworden

De relatieproblemen kenmerken zich door veel ruzies en spanningen

De intenties zijn goed, maar jullie communiceren niet meer (goed)

Er is de angst om niet goed genoeg voor elkaar te zijn in de relatie

Jullie voelen geen (emotionele) verbinding meer met elkaar  

Behoeftes worden niet geuit naar elkaar en frustraties lopen op

Het voelt alsof jullie huisgenoten zijn van elkaar. De romantiek is kwijt

Je zit in een relatie maar er is continu sprake van verlatingsangst (angst om verlaten te worden)

Snel een afspraak bij een relatietherapeut

Wetenschappelijk bewezen methodiek

Hoog slagingspercentage

“We hebben het cadeau van de liefde, het is zoals een plant. Je kunt het niet zomaar accepteren, in een kast zetten en verwachten dat het vanzelf overleeft. Je moet het water geven en voor zorgen.”

- John Lennon

Doelen voor Relatietherapie

Versterken van de onderlinge emotionele betrokkenheid. Weet elkaar weer te vinden!

Jouw stappen leren kennen in het negatieve patroon en de invloed daarvan op je partner

Het leren doorbreken van het negatieve patroon: ruzies stoppen

Herstel van de verbinding, liefde, intimiteit en seks

Hoe werkt onze relatietherapie?

De relatietherapie van Hoofdpersoon is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde aanpak. Hierdoor is het herstel van de verbinding voor beide partners heel toegankelijk. Wij hebben we onze jarenlange kennis en ervaring gebundeld. Daarmee is een succesvol programma opgezet.

Tijdens dit programma maken wij gebruik van inzichten uit EFT (emotionally focused therapy). Vanuit oprechte nieuwsgierigheid brengt de relatietherapeut met jullie negatieve patronen in kaart. Vervolgens kijken we naar dieperliggende emoties en kwetsbaarheden binnen de relatie. Hierbij komen we bij jullie behoeftes en verlangens binnen de relatie.

Wil je meer weten? We hebben een artikel geschreven over relatietherapie en hoe het werkt

Hoe helpen we jullie?

Wij helpen jullie bij het herkennen en doorbreken van negatieve patronen in de relatie. Hierdoor ontstaat er weer ruimte voor begrip, humor en kan de verbinding herstellen.

Wat is EFT Relatietherapie?

Relatietherapie is een breed begrip en kan in de praktijk op veel verschillende manieren worden aangepakt. Bij Hoofdpersoon gebruiken wij onder andere de Emotionally Focused Therapy (EFT) als methode voor onze relatietherapie sessies. EFT is een therapie die gericht is op het effectief herstellen of verbeteren van een persoonlijke verbinding. De basis van EFT is de hechtingstheorie. Ieder mens functioneert beter in verbinding met een geliefde die emotioneel open en nabij is. In de veilige aanwezigheid van een partner of een geliefde kunnen we meer aan. Niemand is gemaakt om alleen te zijn.

EFT relatietherapie is erop gericht om emoties te gebruiken als ingang om elkaar te begrijpen. Onbegrip en boosheid naar elkaar gaat namelijk altijd gepaard met pijn. Pas als je uit kunt spreken wat jou pijn doet of waar je behoefte aan hebt, kan de ander iets voor jou gaan betekenen. Bijvoorbeeld het bieden van troost, steun of geruststelling.  Bij EFT therapie verhelderen we de negatieve interactiepatronen die met de tijd zijn ontstaan in je relatie. Dit start met het ontrafelen van patronen, de logica hierin begrijpen en een gezamenlijke uitweg vinden. Het ontdekken van nieuwe manieren om met elkaar om te gaan zorgt ervoor dat je beter ziet wat jouw acties voor gevolgen hebben op de ander. Op deze manier komt er verdieping in de relatie en is er meer ruimte voor verbinding.

Wat zijn de ervaringen relatietherapie bij Hoofdpersoon?

"Dit is een hele goede keuze geweest voor onze relatie. Na jarenlange ruzies en relatieproblemen zijn we er sterker uitgekomen en voelen we ons echt weer verbonden!
"Zonder twijfel de beste investering voor onze relatie geweest!"
''Het klinkt wat overdreven, maar het is echt waar: dit heeft onze relatie gered.''

Huwelijkstherapie​

Als je merkt dat de problemen tussen jullie steeds erger worden, is het de moeite waard om samen in therapie te gaan. Vaak is hierbij niet het doel om de problemen zelf op te lossen, maar om elkaar beter te begrijpen en jullie situatie draaglijk te maken voor beide. Zo kun je weer oog krijgen voor de leuke dingen die jullie samen beleven of het mooie gezin wat jullie hebben.

 

Relatietherapie, ook wel huwelijkstherapie genoemd voor getrouwde stellen, kan in veel situaties het verschil maken. Misschien praten jullie maar weinig en ontwijk je elkaar steeds meer. Zo leef je langs elkaar heen en voel je je alleen terwijl je samen bent. Het blijkt lastig om het contact te herstellen en weer positief naar elkaar te kijken. Vakanties en feestdagen worden iets waar je tegenop kijkt in plaats van de mooie momenten die ze kunnen zijn. Het kan ook zijn dat je regelmatig ruzie maakt met je partner, soms zelfs in het bijzijn van de kinderen. Of het gevoel van ‘houden van’ ebt langzaam weg en je weet niet zeker of het wel weer terug kan komen.

 

Dit zijn allemaal voorbeelden van situaties waarin je niet meer gelukkig bent in je huwelijk. De verbinding tussen jullie loopt stroef en wat in ieder geval duidelijk is, is dat je niet op deze voet door wilt gaan. Huwelijkstherapie kan ervoor zorgen dat ergernissen op tafel komen en vastgeroeste patronen worden doorbroken.

Relatietherapeuten Hoofdpersoon Almere

Onze relatietherapeuten werken met veel liefde en passie in het vak. De aanpak is persoonlijk, gelijkwaardig, warm maar we vinden het ook zinvol om samen humor te kunnen gebruiken. Omdat wij het belangrijk vinden om ‘up-to-date’ te zijn besteden we veel aandacht aan scholing en bijscholing. De relatietherapeuten bij Hoofdpersoon werken volgens de EFT methodiek en worden onder andere opgeleid aan de bij de Stichting EFT Nederland. Dit is een gerenommeerd en professioneel opleidingsinstituut voor Emotionally Focused Therapy en Hechtingsgerichte Gezinstherapie. Wil jij weten welke relatietherapeuten werkzaam zijn bij onze praktijk? 

Ons team

Preventie

Onze EFT sessies zijn een mooie manier om je relatie kritisch onder de loep te nemen en te onderhouden. Hierdoor kan je eventuele problemen tijdig signaleren en bijsturen of dat vergroten wat de verbinding tussen jullie versterkt. 

Denk daarbij aan een APK voor je relatie: Algemene Periodieke Relatie Keuring

Houd me Vast is een kortdurende training voor partners, waarin jullie in verschillende bijeenkomsten werken aan een betere relatie. Een soort ‘lightversie’ van EFT-relatietherapie.

De data van de volgende training zijn:

18 februari 2023
11 maart 2023

Emotionally focussed therapy (EFT) is een effectieve vorm van relatietherapie, gericht op herstel van de emotionele verbinding tussen jou en je partner. 

Tijdens de therapie werken jullie samen aan onderling vertrouwen, veiligheid en verdieping. Vind de romantiek weer terug in je relatie, meld je nu aan.

relatietherapie online

Online relatietherapie

Om verschillende redenen kan het handig zijn om relatietherapie online te doen in plaats van fysiek op een praktijk. Bij Hoofdpersoon bieden wij Online Relatietherapie via een videodienst zodat jullie, waar ook ter wereld, de therapie kunnen doen. Wisselen jullie liever af? Ook dit is geen probleem. We blijven met elkaar flexibel afstemmen wat het beste voor jullie werkt.

Voordelen Online relatie therapie:

-Geen reistijd en reiskosten

-Therapie vanuit jullie eigen vertrouwde omgeving

-laagdrempelig

Individuele relatietherapie: voor singles

Misschien heb je een serie van relaties gehad, of lukt het niet om een relatie te krijgen. Dit komt veel voor. Het kan zijn dat het je wens is en dat je er tevreden mee bent. Maar mogelijk baal je er flink van en wil je meer inzicht in de patronen waar je steeds in terecht komt. Daarbij kan het zijn dat ditzelfde voorkomt bij jouw vriendschappelijke relaties. In al deze situaties kan het zijn dat je nieuwsgierig bent waarom de relaties in jouw leven op deze manier bij jou passen. Ook wanneer je niet helemaal blij bent met hoe jouw relaties gaan, kan je leren over jezelf. Wat kan ik doen om een  (langere) relatie met iemand aan te gaan? Ben je benieuwd naar wat jouw (hechting)stijl is? Wil je kijken of je langer een vriendschap of liefdesrelatie kan hebben? Individuele EFT relatietherapie kan dan geschikt voor jou zijn!

Vanuit welke plaatsen of gemeenten kunnen wij ons aanmelden?

Wij krijgen aanmeldingen voor relatietherapie uit verschillende steden binnen en buiten Flevoland. Wij hebben geen locatie of postcodebeperkingen. De meeste aanmeldingen krijgen wij binnen via:

-Almere
-Lelystad
-Dronten
-Zeewolde
-Biddinghuizen
-Weesp
-Bussum
-Huizen
-Laren 

Liever online?

Dat kan natuurlijk ook!

Veelgestelde vragen / FAQ

Onze praktijk Hoofdpersoon Relatietherapie ligt in Almere Poort. Het adres is Odinstraat 1, 1363 WL

Relatietherapie is een vorm van therapie dat ingezet kan worden wanneer er sprake is van relatieproblemen. Als partners zijn jullie verstrikt geraakt in negatieve patronen. De liefde en de romantiek is al een tijdje afgenomen of helemaal van het toneel verdwenen. Ook is de emotionele verbondenheid gezakt en soms voel je je niet meer veilig in de relatie.

Lees hier het volledige artikel.

De duur van relatietherapie kan erg verschillen. Stellen komen bij ons met verschillende problemen in de relatie en de fase van problemen is per stel anders. Echter, als stel bepaal je altijd zelf hoe lang de relatietherapie duurt. Gemiddeld genomen duurt relatietherapie 5 tot 15 sessies. 

Wij plannen standaard 60 minuten tijd in met jullie voor een sessie. Soms blijkt het nodig om langer te plannen. Dit doen we altijd in overleg met jullie.

Kijk voor de kosten op onze aparte pagina over tarieven 

Een relatietherapeut wordt niet vergoed door de basisverzekering. Sommige verzekeraars vergoeden een deel van de kosten vanuit een aanvullende verzekering. Wij adviseren om goed je polisvoorwaarden te bekijken of om even contact op te nemen met jouw verzekeraar. 

Relatietherapie werkt wel degelijk! Er zijn verschillende klinische studie gedaan naar het effect van relatietherapie. EFT relatietherapie steekt gunstig af tegen andere vormen van relatietherapie. Bij ongeveer 75% van de stellen zijn de relatieproblemen geheel over. Bij ongeveer 90% van de stellen ten minste een aanzienlijke verbetering in de relatie. Lees het gehele artikel over de effectiviteit.  

Ja dat kan. Naast onze praktijk in Almere voor face-to-face gesprekken, kan de therapie ook via videogesprekken plaatsvinden. Een goede internetverbinding is hiervoor noodzakelijk. Ook kan de therapie deels bij ons op de praktijk en deels online plaatsvinden.

Ja, Hoofdpersoon Relatietherapie biedt Houd  me Vast trainingen. De data van deze trainingen worden bekendgemaakt op de aparte HMV pagina. De trainingen zijn ideaal als onderhoud van jullie relatie. Daarnaast kan de training ook voorafgaand, tijdens of na afloop van een relatietherapie worden gestart. 

EFT therapie is een vorm van relatietherapie waarbij stap voor stap gewerkt wordt aan een sterkere verbinding in de relatie. Zoals de naam al aangeeft (Emotionally Focussed Therapy), ligt de nadruk op emoties. Bekijk het hele artikel over EFT therapie voor meer informatie. 

Bekijk alle artikelen en blogs die gaan over liefde, relatieproblemen, relaties en relatietherapie

Start de relatietest en ontvang direct 

tips om je relatie te versterken!

×