Relatietherapie

“Onze relatie heeft écht een nieuwe kans gekregen door EFT Relatietherapie”
– Monique & Tim

Zet vandaag de eerste stap naar een gezonde relatie

Voel je je onbegrepen, eenzaam en gefrustreerd in je relatie? Wordt het steeds moeilijker om de connectie met je partner te vinden? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Of je nu in een langdurige relatie zit of net begint, onze deskundige relatietherapeuten zijn er om jullie te helpen naar een gezonde, liefdevolle en bevredigende relatie. Zijn er nog geen relatieproblemen, maar willen jullie de relatie naar een nieuw niveau tillen? Relatietherapie kan je helpen om de communicatie te verbeteren, patronen te doorbreken, opnieuw verbinding te maken met je geliefde en de relatie te verdiepen.  Plan vandaag eenvoudig een afspraak en geef je relatie de kans om te bloeien.

Wees er snel bij!

Houd me vast training

27 januari en 10 februari

Hoe helpen we jullie?

negatief relatiepatroon

Relatietherapie EFT

Sessies Emotionally focused therapy (EFT) samen met een deskundig therapeut. Volledig maatwerk én een krachtige bewezen methodiek om weer gelukkig te worden in je relatie. Tijdens de therapie werken jullie samen aan onderling vertrouwen, veiligheid en verdieping. Vind de romantiek weer terug in je relatie en plan een afspraak.

online cursus relatietherapie zelfhulp

Houd me vast training

Houd me Vast is een kortdurende training voor partners, waarin jullie op twee zaterdagen werken aan een betere relatie. Een soort 'lightversie' van EFT-relatietherapie (ook wel: een relatie APK). Benieuwd naar de volgende data?

Pieter van Meer
Pieter van Meer
2024-04-02
Via via zijn we bij Hoofdpersoon terecht gekomen voor onze relatie. Wij bij kennismaking het advies gekregen om te starten met de Houd me vast training. Dit was een gouden greep. Achteraf hebben we nog 5-6 sessies losse sessies relatietherapie gehad om de puntjes op de i te zetten. Wij zijn oprecht erg blij met het resultaat en hadden dit van tevoren niet gedacht!
Paul El Gordo
Paul El Gordo
2024-03-07
Twee intensieve maar mooie en waardevolle trainingsdagen achter de rug bij Hou Me Vast met begeleiding van Jorieke en Rosa-Lin. Bij tijd en wijle verrassend, confronterend, ontroerend maar altijd met positief resultaat. Een aanrader voor iedereen die meer uit zijn relatie wil halen!
peter
peter
2024-02-29
Over mijn behandeling bij de Hoofdpersoon die ik van Onno heb gehad ben ik zeer tevreden over. Ik liep al een tijdje vast met mijn emoties en kwam tot de ontdekking dat het te maken had met een terugval van mijn eerdere traumatische ervaringen. Onno heb ik als heel prettig ervaren. Hij is deskundig, professioneel, begripvol en steunend naar mij toe geweest. Niets was te veel en alles werd open besproken. Mijn partner werd ook op mijn verzoek bij de behandeling betrokken. Aan het eind van de behandeling kreeg ik weer zin om weer dingen te gaan ondernemen. Het prettige van de Hoofdpersoon is, is de kleinschaligheid, het persoonlijke en heb het vooral als maatwerk mogen ervaren.
Manuela Marquez
Manuela Marquez
2024-02-22
Ik volgde een exposure behandeling voor mijn sociale angst en leerde allerlei technieken om mezelf uit te dagen om toch de grens over te gaan. Ik zal natuurlijk soms nog angstig zijn in bepaalde situaties maar deze technieken kan ik in elke context toepassen en maken het iets minder eng. Ik werd uitgedaagd om mezelf kwetsbaar op te stellen en hierdoor steeg mijn zelfverzekerdheid zowel in sociale contexten als in algemene zin. Bovendien daagde mijn psycholoog mij uit om kritisch na te denken over bepaalde handelingen die ik doe. Kort samengevat raad ik deze behandeling zeker aan!
Tonneke Kievits
Tonneke Kievits
2024-02-19
EFT training gevolgd na 50 jaar relatie. Heel veel aan gehad, we snappen elkaar beter, staan er nu veel meer ontspannen in, hebben meer lol en praten weer met elkaar Prima begeleiding. Een aanrader voor iedereen met een stokkende liefdesrelatie.
Dennis Buitenhuis
Dennis Buitenhuis
2024-01-26
Hoofdpersoon is zeer vakkundig. De therapie en gesprekken hebben erg goed geholpen. De medewerkers zijn ook erg vriendelijk en geven een vertrouwd gevoel. Nogmaals bedankt voor alles!
Gabriela Jaga
Gabriela Jaga
2023-12-14
Ik was niet een makkelijke patient, en de meneer Huisman heeft veel tips aan mij geven om rustig te blijven e verder gaan met rare klachten.Accepteren en niet bang worden is echt moeilijk om te doen maar als je praat met iemand wordt makkelijker. Bedankt voor alle tips !
sharina glijn
sharina glijn
2023-11-25
vooral de juiste hulp gekregen die nodig was. Er wordt oprecht naar je geluisterd en daardoor is het ook vertrouwd wat ik heel fijn en belangrijk vind. Veel tips gekregen wat je buiten de therapie kan doen wat ook helpt als je het weer 'zelf' moet doen. Ik ben super blij dat ik deze stap gezet heb en dankbaar voor de groei die ik heb gemaakt dankzij de hulp van Ruben.
Cindy Kerpentier
Cindy Kerpentier
2023-11-21
Heel erg goed geholpen en dingen geleerd waar ik de rest van mijn leven wat aan zal hebben.

Doelen voor Relatietherapie

Versterken van de onderlinge emotionele betrokkenheid. Weet elkaar weer te vinden!

Jouw stappen leren kennen in het negatieve patroon en de invloed daarvan op je partner

Het leren doorbreken van het negatieve patroon: ruzies stoppen

Herstel van de verbinding, liefde, intimiteit en seks

Wanneer is relatietherapie zinvol?

Houd me vast training

“Emotionele verbindingen zijn de bron van veerkracht. Ze maken ons sterk.” -Sue Johnson

EFT Relatietherapie

Hoofdpersoon relatietherapie helpt stellen met het herstellen van hun relatie. Bijvoorbeeld wanneer relatieproblemen de overhand nemen. Of wanneer de romantiek verdwenen is.
In een goede relatie voel je je emotioneel verbonden met je partner. Als partners weten jullie elkaar te bereiken, daarnaast is er begrip en kunnen jullie elkaar toelaten. Verder is er sprake van houden van en vertrouwen. Maar wat als de liefde van het toneel verdwenen is?

Relatietherapie E-Book

Om direct een start te kunnen maken hebben wij een e-book met de laatste inzichten over liefde en praktische oefeningen samengevat. Ben jij benieuwd?

Snel een afspraak bij een relatietherapeut

Wetenschappelijk bewezen methodiek

Hoog slagingspercentage

Relatietherapeuten Hoofdpersoon

Onze relatietherapeuten werken met veel liefde en passie in het vak. De aanpak is persoonlijk, gelijkwaardig, warm maar we vinden het ook zinvol om samen humor te kunnen gebruiken. Omdat wij het belangrijk vinden om ‘up-to-date’ te zijn besteden we veel aandacht aan scholing en bijscholing. De relatietherapeuten bij Hoofdpersoon werken volgens de EFT methodiek en worden onder andere opgeleid aan de bij de Stichting EFT Nederland. Dit is een gerenommeerd en professioneel opleidingsinstituut voor Emotionally Focused Therapy en Hechtingsgerichte Gezinstherapie. Wil jij weten welke relatietherapeuten werkzaam zijn bij onze praktijk?

Veelgestelde vragen / FAQ

Onze praktijk Hoofdpersoon Relatietherapie ligt in Almere Poort. Het adres is Odinstraat 1, 1363 WL

Relatietherapie is een vorm van therapie dat ingezet kan worden wanneer er sprake is van relatieproblemen. Als partners zijn jullie verstrikt geraakt in negatieve patronen. De liefde en de romantiek is al een tijdje afgenomen of helemaal van het toneel verdwenen. Ook is de emotionele verbondenheid gezakt en soms voel je je niet meer veilig in de relatie.

Lees hier het volledige artikel.

De duur van relatietherapie kan erg verschillen. Stellen komen bij ons met verschillende problemen in de relatie en de fase van problemen is per stel anders. Echter, als stel bepaal je altijd zelf hoe lang de relatietherapie duurt. Gemiddeld genomen duurt relatietherapie 5 tot 15 sessies. 

Wij plannen standaard 60 minuten tijd in met jullie voor een sessie. Soms blijkt het nodig om langer te plannen. Dit doen we altijd in overleg met jullie.

Kijk voor de kosten op onze aparte pagina over tarieven 

Een relatietherapeut wordt niet vergoed door de basisverzekering. Sommige verzekeraars vergoeden een deel van de kosten vanuit een aanvullende verzekering. Wij adviseren om goed je polisvoorwaarden te bekijken of om even contact op te nemen met jouw verzekeraar. 

Relatietherapie werkt wel degelijk! Er zijn verschillende klinische studie gedaan naar het effect van relatietherapie. EFT relatietherapie steekt gunstig af tegen andere vormen van relatietherapie. Bij ongeveer 75% van de stellen zijn de relatieproblemen geheel over. Bij ongeveer 90% van de stellen ten minste een aanzienlijke verbetering in de relatie. Lees het gehele artikel over de effectiviteit.  

Ja dat kan. Naast onze praktijk in Almere voor face-to-face gesprekken, kan de therapie ook via videogesprekken plaatsvinden. Een goede internetverbinding is hiervoor noodzakelijk. Ook kan de therapie deels bij ons op de praktijk en deels online plaatsvinden.

Ja, Hoofdpersoon Relatietherapie biedt Houd  me Vast trainingen. De data van deze trainingen worden bekendgemaakt op de aparte HMV pagina. De trainingen zijn ideaal als onderhoud van jullie relatie. Daarnaast kan de training ook voorafgaand, tijdens of na afloop van een relatietherapie worden gestart. 

EFT therapie is een vorm van relatietherapie waarbij stap voor stap gewerkt wordt aan een sterkere verbinding in de relatie. Zoals de naam al aangeeft (Emotionally Focussed Therapy), ligt de nadruk op emoties. Bekijk het hele artikel over EFT therapie voor meer informatie. 

Meer gedetailleerde informatie

Bekijk alle artikelen en blogs

Hoofdpersoon relatietherapie: tips bij relatieproblemen

Liefde een werkwoord?

Terug naar alle artikelen Liefde een werkwoord? In het begin van een nieuwe liefde gaat het allemaal vanzelf. Je wilt het liefst elke seconde van

Lees verder »