Houd Me Vast

training EFT voor stellen

14 en 28 september 2024

5
..plekken beschikbaar

Wat is de 'Houd Me Vast' training?

De Houd Me Vast training (HMV) is een programma gebaseerd op het gelijknamig boek van Sue Johnson. Dit is een wereldwijde bestseller die het herstellen en verdiepen van relaties toegankelijk heeft gemaakt voor het grote publiek.

Iedereen wordt er een beter mens van wanneer we een liefdevolle, veilige band ervaren met onze partner. Maar hoe doe je dit nou in de praktijk? Negatieve patronen liggen namelijk op de loer.

In deze training geven wij de nieuwe wetenschappelijk kijk op liefde, relaties en hechting. Wij helpen jullie met het herkennen en stoppen van negatieve patronen, waarbij er aandacht komt voor de diepere emoties en gevoelens waar het écht om draait. We leren jullie om er weer voor elkaar te zijn, om te laten zien dat de ander er echt toe doet. In de training is er aandacht om pijnlijke kwetsuren uit je relatie te verzachten of te vergeven. We gaan het hebben over intimiteit, seksualiteit en je liefde levend houden. Kortom, een programma met de belangrijkste onderwerpen en thema’s voor elke relatie.

De training is opgezet om stellen te helpen met het herstellen, voortzetten en laten doorgroeien van hun relatie. Het is een laagdrempelige, effectieve en vooral ook leuke weg om je relatie te versterken. Wij zijn gemaakt voor verbinding! Willen jullie werken aan je relatie? Dan is de training een goede manier om hiermee te starten. Vraag je je af of een relatie nog te verbeteren is? Wij zeggen volmondig: ja!

De training kan ook voorafgaand, tijdens of ter afsluiting van relatietherapie worden gevolgd.

Benieuwd wat andere deelnemers over de training zeggen?

Reviews Houd Me Vast training

Tijd voor de liefde!​

We kennen het allemaal in een wat langere relatie. De sleur komt erin. Kleine irritaties worden grote irritaties. We schuiven onze eigen behoeftes en verlangens aan de kant. De agenda wordt gevuld en wij worden geleefd. Eventuele kinderen krijgen alle prioriteit. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. In principe hele normale verschijnselen binnen een relatie, maar die zonder aandacht en onderhoud tot vervelende relatieproblemen kunnen leiden. In ons intensieve relatietherapie weekend (twee losse zaterdagen) staat jullie relatie weer even helemaal centraal. Wanneer hebben jullie voor het laatst écht helemaal aandacht kunnen hebben voor jullie relatie en elkaars behoeftes?

In de Houd me Vast training leren jullie:

De liefde te begrijpen

Emoties en behoeften begrijpen

Grip te krijgen op jullie negatieve interactiepatronen

Een positieve en liefdevolle band te scheppen

Opzet training

De training bestaat uit 8 onderwerpen / thema’s die op twee zaterdagen worden behandeld op onze locatie in Almere. In totaal kunnen er 5 stellen deelnemen.

1: Liefde en hechting begrijpen

2: De Duivelse dialogen benoemen

3: Diepere emoties herkennen

4: Ruzies Stoppen

5: Het HMV gesprek, open en responsief worden

6: Vergeving

7: Verbinding door liefde en seks

8: Je liefde levend houden

Tijdens de bijeenkomsten krijg je in de groep informatie over het thema van die dag door twee trainers (relatietherapeuten). Tijdens het groepsgedeelte hoeven jullie geen persoonlijke informatie over de relatie te delen, maar dit mag wel. Vervolgens krijg je handvatten om samen het gesprek aan te gaan over het onderwerp en lopen de trainers langs om jullie hierin te begeleiden. Gedurende het oefengedeelte heb je als een stel een eigen afgesloten ruimte met privacy.

De training wordt gehouden op onze locatie in Almere Poort (Odinstraat 1).

Data Houd me vast Weekend Almere

De data voor de volgende Houd me vast training

-Zaterdag 14 september 2024 (ochtend en middag)

-Zaterdag 28 september 2024 (ochtend en middag)

Op de training zijn Algemene Voorwaarden van toepassing.

Kosten Houd me vast

De HMV training in Almere kost EUR 899,- voor een stel, voor 2 bijeenkomsten inclusief koffie/thee en lunch. 

Houd me vast data 2024

27 januari en 10 februari 2024

14 en 28 september 2024

2 en 16 november 2024

Veelgestelde vragen / FAQ

Ja, Houd me vast is een intensief programma met 8 onderwerpen. Voorafgaand aan de training krijgen jullie leeswerk (Sue Johnson – Houd me vast). Na afloop van een bijeenkomst lezen jullie verder en doen jullie opdrachten uit het werkboek. Ook kunnen er (optioneel) nog video’s bekeken worden.

Nee, de training is geen groepstherapie. De samenstelling is in een groep. Tijdens de groepsmomenten krijgen jullie informatie en uitleg, bekijken we video’s en bespreken we oefeningen voor en na. In een eigen ruimte doen jullie de ‘in-sessie’ oefeningen, waarbij de relatietherapeuten langskomen om jullie te begeleiden. Er hoeft in principe niks over de eigen relatie in de groep gezegd te worden, alhoewel dit wel mag.

Tijdens de training komt het gedachtegoed van EFT relatietherapie aan bod, maar meer gestructureerd en kortdurender. Er is meer huiswerk bij de training, er worden video’s bekeken en er zijn oefeningen die jullie samen doen. Veel stellen die de training hebben gedaan hebben voldoende handvatten en vooruitgang om zonder EFT relatietherapie verder te gaan. Voor andere stellen is een goede basis gelegd om de relatietherapie te vervolgen in vaak minder sessies. 

Meer weten over relatietherapie?