Login Academy <<

Relatietherapie

“Onze relatie heeft écht een nieuwe kans gekregen door EFT Relatietherapie”
– Monique & Tim

Zet vandaag de eerste stap naar een gezonde relatie

Voel je je onbegrepen, eenzaam en gefrustreerd in je relatie? Wordt het steeds moeilijker om de connectie met je partner te vinden? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Of je nu in een langdurige relatie zit of net begint, onze deskundige relatietherapeuten zijn er om jullie te helpen naar een gezonde, liefdevolle en bevredigende relatie. Zijn er nog geen relatieproblemen, maar willen jullie de relatie naar een nieuw niveau tillen? Relatietherapie kan je helpen om de communicatie te verbeteren, patronen te doorbreken, opnieuw verbinding te maken met je geliefde en de relatie te verdiepen.  Plan vandaag eenvoudig een afspraak en geef je relatie de kans om te bloeien.

Wees er snel bij!

Houd me vast training

23 en 30 september, er is nog plek voor twee stellen!

Hoe helpen we jullie?

negatief relatiepatroon

Relatietherapie EFT

Sessies Emotionally focused therapy (EFT) samen met een deskundig therapeut. Volledig maatwerk én een krachtige bewezen methodiek om weer gelukkig te worden in je relatie. Tijdens de therapie werken jullie samen aan onderling vertrouwen, veiligheid en verdieping. Vind de romantiek weer terug in je relatie en plan een afspraak.

online cursus relatietherapie zelfhulp

Houd me vast training

Houd me Vast is een kortdurende training voor partners, waarin jullie op twee zaterdagen werken aan een betere relatie. Een soort 'lightversie' van EFT-relatietherapie (ook wel: een relatie APK). Benieuwd naar de volgende data?

jaloers drie types relatie

Online Cursus

Werken aan je relatie, maar dan volledig wanneer het jou uitkomt? Onze online cursus is een ideale basis op weg naar een gezonde relatie. Doorloop de modules samen met je partner of ieder apart en doe de opdrachten vervolgens samen.

Mitch Leeuwe
Mitch Leeuwe
2023-09-18
Goed en fijn geholpen. Profesionele mensen en erg toegankelijk. Aanrader voor als je goeie sphycologie en/of coaching zoekt.
Femmeke Verhoeven
Femmeke Verhoeven
2023-08-18
Door de EMDR-therapie van Onno van der Schoot heb ik al mijn negatieve ervaringen een plek kunnen geven. De herinneringen zijn niet weg, maar ik ben weer baas over mijn eigen gedachten en gevoelens hierbij. De sfeer was zo veilig en rustig dat ik de EMDR volledig aan kon gaan, en in de periodes ertussen had ik genoeg tijd om ze te verwerken. De gesprekken met Onno waren door zijn aandacht en enthousiasme zeer verhelderend. Ik voelde mij begrepen en er was veel ruimte om mijn eigen beleving te uiten en mijn stem te laten horen. Kortom: ik heb weer de kracht verder te werken aan mijzelf en heb de regie weer terug over mijn leven. Ik had mij geen betere therapie kunnen wensen en ben diep onder de indruk wat deze therapie bij mij teweeg heeft gebracht. Ik ben dan ook ongeloofelijk dankbaar dat ik deze therapie, in samenwerking met Onno van der Schoot, heb mogen doen.
Rijk Floris
Rijk Floris
2023-05-05
Passende zorg en advies en begeleiding op maat. Ik ben op een hele goede en fijne manier geholpen.
Kim Daamen
Kim Daamen
2023-02-02
Samen met mijn vriend de online cursus ‘Versterk je liefde’ gevolgd bij Hoofdpersoon. Dit was de ideale cursus om elkaar op emotioneel vlak beter te begrijpen en tegelijkertijd actief aan onze relatie te werken. Door de combinatie tussen theorie en praktische oefeningen hebben wij handvatten gekregen om nog meer uit onze relatie te halen. Wij hebben er onwijs veel aan gehad, echt een aanrader!
Patty Buitenhuis
Patty Buitenhuis
2022-12-03
Weer de kracht in mezelf gevonden dankzij de hulp van Onno. Een goed luisterend oor met passende adviezen en écht het steuntje in de rug. Bedankt voor je hulp!
Luke Millar
Luke Millar
2022-10-18
Ik heb de cursus Leven Mét Stress gevolgd om meer balans te krijgen in mijn drukke werkleven. Erg waardevolle modules en oefeningen. Aanrader!
nancy boerema
nancy boerema
2022-10-07
Juiste therapie ontvangen. Aanrader.
patrick hensens
patrick hensens
2022-08-24
Hoofdpersoon.. ik kan er kort over zijn! Bizar goed! Hoe hun mij door het hele traject hebben geholpen! Klasse enorm goede klik met de gene die mij heeft begeleid!, gaan diep tot de kern! Ben er als mens sterker opgeworden!💪 echt een top bedrijf👌
Floris
Floris
2022-01-31
Wij zijn goed geholpen met relatietherapie. Precies wat we nodig hadden.

Doelen voor Relatietherapie

Versterken van de onderlinge emotionele betrokkenheid. Weet elkaar weer te vinden!

Jouw stappen leren kennen in het negatieve patroon en de invloed daarvan op je partner

Het leren doorbreken van het negatieve patroon: ruzies stoppen

Herstel van de verbinding, liefde, intimiteit en seks

Wanneer is relatietherapie zinvol?

Houd me vast training

“Emotionele verbindingen zijn de bron van veerkracht. Ze maken ons sterk.” -Sue Johnson

EFT Relatietherapie

Hoofdpersoon relatietherapie helpt stellen met het herstellen van hun relatie. Bijvoorbeeld wanneer relatieproblemen de overhand nemen. Of wanneer de romantiek verdwenen is.
In een goede relatie voel je je emotioneel verbonden met je partner. Als partners weten jullie elkaar te bereiken, daarnaast is er begrip en kunnen jullie elkaar toelaten. Verder is er sprake van houden van en vertrouwen. Maar wat als de liefde van het toneel verdwenen is?

Relatietherapie E-Book

Om direct een start te kunnen maken hebben wij een e-book met de laatste inzichten over liefde en praktische oefeningen samengevat. Ben jij benieuwd?

Snel een afspraak bij een relatietherapeut

Wetenschappelijk bewezen methodiek

Hoog slagingspercentage

Relatietherapeuten Hoofdpersoon

Onze relatietherapeuten werken met veel liefde en passie in het vak. De aanpak is persoonlijk, gelijkwaardig, warm maar we vinden het ook zinvol om samen humor te kunnen gebruiken. Omdat wij het belangrijk vinden om ‘up-to-date’ te zijn besteden we veel aandacht aan scholing en bijscholing. De relatietherapeuten bij Hoofdpersoon werken volgens de EFT methodiek en worden onder andere opgeleid aan de bij de Stichting EFT Nederland. Dit is een gerenommeerd en professioneel opleidingsinstituut voor Emotionally Focused Therapy en Hechtingsgerichte Gezinstherapie. Wil jij weten welke relatietherapeuten werkzaam zijn bij onze praktijk?

Veelgestelde vragen / FAQ

Onze praktijk Hoofdpersoon Relatietherapie ligt in Almere Poort. Het adres is Odinstraat 1, 1363 WL

Relatietherapie is een vorm van therapie dat ingezet kan worden wanneer er sprake is van relatieproblemen. Als partners zijn jullie verstrikt geraakt in negatieve patronen. De liefde en de romantiek is al een tijdje afgenomen of helemaal van het toneel verdwenen. Ook is de emotionele verbondenheid gezakt en soms voel je je niet meer veilig in de relatie.

Lees hier het volledige artikel.

De duur van relatietherapie kan erg verschillen. Stellen komen bij ons met verschillende problemen in de relatie en de fase van problemen is per stel anders. Echter, als stel bepaal je altijd zelf hoe lang de relatietherapie duurt. Gemiddeld genomen duurt relatietherapie 5 tot 15 sessies. 

Wij plannen standaard 60 minuten tijd in met jullie voor een sessie. Soms blijkt het nodig om langer te plannen. Dit doen we altijd in overleg met jullie.

Kijk voor de kosten op onze aparte pagina over tarieven 

Een relatietherapeut wordt niet vergoed door de basisverzekering. Sommige verzekeraars vergoeden een deel van de kosten vanuit een aanvullende verzekering. Wij adviseren om goed je polisvoorwaarden te bekijken of om even contact op te nemen met jouw verzekeraar. 

Relatietherapie werkt wel degelijk! Er zijn verschillende klinische studie gedaan naar het effect van relatietherapie. EFT relatietherapie steekt gunstig af tegen andere vormen van relatietherapie. Bij ongeveer 75% van de stellen zijn de relatieproblemen geheel over. Bij ongeveer 90% van de stellen ten minste een aanzienlijke verbetering in de relatie. Lees het gehele artikel over de effectiviteit.  

Ja dat kan. Naast onze praktijk in Almere voor face-to-face gesprekken, kan de therapie ook via videogesprekken plaatsvinden. Een goede internetverbinding is hiervoor noodzakelijk. Ook kan de therapie deels bij ons op de praktijk en deels online plaatsvinden.

Ja, Hoofdpersoon Relatietherapie biedt Houd  me Vast trainingen. De data van deze trainingen worden bekendgemaakt op de aparte HMV pagina. De trainingen zijn ideaal als onderhoud van jullie relatie. Daarnaast kan de training ook voorafgaand, tijdens of na afloop van een relatietherapie worden gestart. 

EFT therapie is een vorm van relatietherapie waarbij stap voor stap gewerkt wordt aan een sterkere verbinding in de relatie. Zoals de naam al aangeeft (Emotionally Focussed Therapy), ligt de nadruk op emoties. Bekijk het hele artikel over EFT therapie voor meer informatie. 

Bekijk alle artikelen en blogs

Hoofdpersoon relatietherapie: tips bij relatieproblemen

Liefde een werkwoord?

Terug naar alle artikelen Liefde een werkwoord? In het begin van een nieuwe liefde gaat het allemaal vanzelf. Je wilt het liefst elke seconde van

Lees verder »