Relatietest, hoe sterk is jouw relatie?

Relatietest

De relatietest bestaat uit 15 vragen en is in een paar minuten af te ronden. Hoe sterk is jullie relatie? Zijn er relatieproblemen die om aandacht vragen?  De relatie test gaat in op dé belangrijkste onderdelen van een veilige en sterke relatie. Dat wil zeggen: Toegankelijkheid, Responsiviteit en Betrokkenheid. Ofwel: “Ben je er voor mij?”, “Doe ik er toe voor jou?”, “Kan ik jou bereiken?” en “Reageer je als ik je nodig heb?”. Geef bij elke stelling aan of je het ermee eens bent of niet. Denk niet te lang na voordat je antwoord geeft, maar ga af op je eerste gevoel! Begin hieronder met je relatie te testen.

Start hier met de relatietest

Wat gebeurt er na de relatietest?

Na het invullen van de relatietest ontvang je per e-mail de resultaten. Ook sturen wij direct wat handige tips om jouw relatie te versterken. Wij adviseren de informatie en het resultaat van de test ook met je partner te bespreken.  Wil je meer weten over Hoofdpersoon Relatietherapie?

Wanneer is een relatietest zinvol?

Wij krijgen weleens de vraag wanneer het zinvol is om de partnerrelatietest te maken. Het antwoord hierop is dat het eigenlijk altijd kan en ook meer dan eens. De vragen die voorbij komen helpen om stil te staan bij je relatie: welke onderdelen gaan goed en wat kan er beter. De antwoorden kunnen over tijd verschillen. Zo is het mogelijk dat je vorig jaar problemen had met het bereiken van je partner en dat dit nu al een stuk beter lukt. Hieronder zie je enkele voorbeelden uit de praktijk: -Ik wil weten of mijn relatie nog te redden is. Ik hoop dat de relatietest hier inzicht in geeft -Zijn er relatieproblemen of zijn we goed op weg? -Hoe kan je weten of je een goede relatie hebt? Wanneer weet je of een relatie op is? -Ben ik gelukkig in mijn relatie? Je twijfelt over de relatie. -Wij willen verbeteringen in ons huwelijk. Op welke elementen kunnen we ons het beste richten? -Ik wil beter communiceren in onze relatie. -Onze relatie is goed maar ik wil weten hoe we onze band nog kunnen verdiepen

Twijfel over relatie

Heb je twijfels over je relatie? Dan is het een goed moment om de relatie te testen. Dit kan je ook vragen aan je partner. Daarnaast kan het zinvol zijn om de test ook door jouw partner te laten invullen. Het komt regelmatig voor dat de antwoorden aardig wat uit elkaar liggen. Daarmee hebben jullie een mooie opening om het gesprek met elkaar aan te gaan. 

Casus Marieke en Eric

Marieke en Eric zijn bij Hoofdpersoon in relatietherapie gekomen, nadat zij via onze site ieder individueel de relatietest hadden ingevuld. Zowel Marieke als Eric scoorde op de vragenlijst minder dan 7 keer ‘Ja’. Dit duidt op een emotionele verbinding die niet helemaal veilig voelt. De relatie test de belangrijke thema’s van een relatie: Ben je toegankelijk voor mij? Ben je responsief? Ben je betrokken bij mij? De relatietest gaf een eerste indruk in de negatieve patronen die zijn ontstaan in de relatie. Daarnaast maakte de vragenlijst duidelijk welke stappen zij moesten zetten om nieuwe patronen in de relatie vorm te geven. Marieke zegt: “natuurlijk zijn de relatieproblemen niet voorbij na het invullen van de relatietest. Maar het heeft ons wel erg geholpen om de pijnpunten duidelijk te krijgen.” Eric vult aan: “door de conflicten en spanningen zie je soms door de bomen het bos niet meer. De relatietest heeft ons hier aanwijzingen in gegeven en dat heeft de sessies bij de relatietherapeut alleen maar krachtiger gemaakt!”

Professionele hulp na de relatietest

Jullie hebben de relatietest ingevuld en willen hulp van een deskundige relatietherapeut? Bij Hoofdpersoon Relatietherapie zijn onze relatietherapeuten opgeleid volgens de EFT Relatietherapie. Het is mogelijk om snel een afspraak voor een intake te plannen. Wil je liever eerst persoonlijk advies? Laat dan ook via onderstaande knop jullie gegevens achter.

Bovenstaande relatietest is gebaseerd op inzichten uit de Emotionally Focused Therapy (EFT). Een wetenschappelijk bewezen, krachtige vorm van relatietherapie. Onze relatietherapeuten zijn opgeleid door de Stichting EFT Nederland. Als je hier meer over wilt weten, klik dan op de link!

Hebben jullie hulp of persoonlijk advies nodig na de relatietest? Neem dan contact op via ons contactformulier. Wij streven ernaar om de eerstvolgende werkdag contact met jullie op te nemen. Wil je meer weten over de kosten van relatietherapie? Bekijk dan onze tarieven pagina voor alle informatie. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en ons nieuwste blogs en artikelen? Schrijf je dan gelijk vrijblijvend in voor de nieuwsbrief!

Meer weten na de relatie test?