Login Academy <<

Hoofdpersoon Zorg

"Word Hoofdpersoon van jouw leven"

Nog geen persoonlijk portaal? Vraag ernaar bij uw psycholoog

We helpen jou verder

Aanbod

Lees hier meer over ons aanbod, behandelaanbod en onze werkwijze

Aanmelden

Wil je je direct aanmelden? Klik op deze pagina!

Informatie

Hier vind je alle relevante informatie over bijvoorbeeld actuele wachttijden en tarieven

Over ons

Ontmoet onze psychologen van het Hoofdpersoon team!

Contact

Neem contact met ons op

Bij Hoofdpersoon ondersteunen we jouw herstelproces

 

Wij verlenen bij onze praktijk in Almere goede geestelijke gezondheidszorg voor wanneer psychische klachten de overhand nemen. Hoofdpersoon begeleidt mensen met uiteenlopende psychische problematiek. De behandeltrajecten zijn kortdurend (Basis GGZ) en volgens wetenschappelijk bewezen behandelmethoden. In onze trajecten staat een persoonlijke aanpak centraal. 

Wat zeggen mensen over psychologen bij Hoofdpersoon Almere?

Mitch Leeuwe
Mitch Leeuwe
2023-09-18
Goed en fijn geholpen. Profesionele mensen en erg toegankelijk. Aanrader voor als je goeie sphycologie en/of coaching zoekt.
Femmeke Verhoeven
Femmeke Verhoeven
2023-08-18
Door de EMDR-therapie van Onno van der Schoot heb ik al mijn negatieve ervaringen een plek kunnen geven. De herinneringen zijn niet weg, maar ik ben weer baas over mijn eigen gedachten en gevoelens hierbij. De sfeer was zo veilig en rustig dat ik de EMDR volledig aan kon gaan, en in de periodes ertussen had ik genoeg tijd om ze te verwerken. De gesprekken met Onno waren door zijn aandacht en enthousiasme zeer verhelderend. Ik voelde mij begrepen en er was veel ruimte om mijn eigen beleving te uiten en mijn stem te laten horen. Kortom: ik heb weer de kracht verder te werken aan mijzelf en heb de regie weer terug over mijn leven. Ik had mij geen betere therapie kunnen wensen en ben diep onder de indruk wat deze therapie bij mij teweeg heeft gebracht. Ik ben dan ook ongeloofelijk dankbaar dat ik deze therapie, in samenwerking met Onno van der Schoot, heb mogen doen.
Rijk Floris
Rijk Floris
2023-05-05
Passende zorg en advies en begeleiding op maat. Ik ben op een hele goede en fijne manier geholpen.
Kim Daamen
Kim Daamen
2023-02-02
Samen met mijn vriend de online cursus ‘Versterk je liefde’ gevolgd bij Hoofdpersoon. Dit was de ideale cursus om elkaar op emotioneel vlak beter te begrijpen en tegelijkertijd actief aan onze relatie te werken. Door de combinatie tussen theorie en praktische oefeningen hebben wij handvatten gekregen om nog meer uit onze relatie te halen. Wij hebben er onwijs veel aan gehad, echt een aanrader!
Patty Buitenhuis
Patty Buitenhuis
2022-12-03
Weer de kracht in mezelf gevonden dankzij de hulp van Onno. Een goed luisterend oor met passende adviezen en écht het steuntje in de rug. Bedankt voor je hulp!
Luke Millar
Luke Millar
2022-10-18
Ik heb de cursus Leven Mét Stress gevolgd om meer balans te krijgen in mijn drukke werkleven. Erg waardevolle modules en oefeningen. Aanrader!
nancy boerema
nancy boerema
2022-10-07
Juiste therapie ontvangen. Aanrader.
patrick hensens
patrick hensens
2022-08-24
Hoofdpersoon.. ik kan er kort over zijn! Bizar goed! Hoe hun mij door het hele traject hebben geholpen! Klasse enorm goede klik met de gene die mij heeft begeleid!, gaan diep tot de kern! Ben er als mens sterker opgeworden!💪 echt een top bedrijf👌
Floris
Floris
2022-01-31
Wij zijn goed geholpen met relatietherapie. Precies wat we nodig hadden.

Veelgestelde vragen / FAQ

Wij hebben een praktijk in Almere Poort aan de Odinstraat 1, postcode 1363 WL. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid in de buurt. Het dichtstbijzijnde treinstation is Almere Poort. Stap met de bus uit bij halte Homeruskwartier West. 

Om aanspraak te kunnen maken op vergoede zorg vanuit de basisverzekering is een verwijzing nodig. Het is ook mogelijk om zonder verwijzing een afspraak te maken. In dat geval kunnen de kosten niet bij de verzekeraar ingediend worden. Kijk voor meer informatie bij onze tarieven.
Sommige mensen twijfelen of ze een behandeltraject moeten starten. “Stel ik mij niet aan”? Of “zijn mijn klachten wel erg genoeg”? Dit zijn vragen die we regelmatig krijgen. Over het algemeen is de vuistregel: hoe sneller er aan een probleem gewerkt kan worden, hoe gunstiger dit is voor de prognose. Wanneer je langer (denk aan enkele weken, maanden of jaren) tegen klachten, problemen of patronen aanloopt dan kan hulp van een psycholoog uitkomst bieden. Jouw huisarts of de praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) kan helpen bij een doorverwijzing en bij het bepalen of het probleem ‘geschikt’ is voor een psycholoog. Bekijk ook ons aanbod voor meer informatie. Twijfel je? Neem gerust ook contact met ons op via het contactformulier.
Wanneer de huisarts een geldige verwijzing heeft gedaan naar de BGGZ dan wordt de intake vergoed. Na de intake stelt de psycholoog de diagnose met indien van toepassing een DSM-5 classificatie. Indien er sprake is van een DSM-5 classificatie die vergoed wordt vanuit het basispakket, dan vergoedt de verzekeraar doorgaans alle kosten. Let op: er wordt altijd aanspraak gemaakt op een (resterend) eigen risico. Wij adviseren bij twijfel contact op te nemen met jouw verzekeraar, omdat er verschillen kunnen zijn. Kijk hier voor meer informatie over tarieven en contracten.
Aanmelden kan via ons aanmeldformulier Jouw huisarts of POH-GGZ kan ook via zorgdomein een beveiligde digitale verwijzing sturen. Dit geldt als aanmelding en hiermee komt je op onze wachtlijst.

Onze psychologenpraktijk heeft een locatie in Almere. Voor sommige mensen is het onhandig, onmogelijk of te spannend om naar de praktijk te komen. Sinds de corona pandemie zijn wij beter uitgerust en ingespeeld op het geven van online behandelingen. Wil je dus een psycholoog uit onze praktijk in Almere spreken, maar heeft jouw voorkeur online? Neem gerust contact op!