Hoofdpersoon Zorg

"Word Hoofdpersoon van jouw leven"

Nog geen persoonlijk portaal? Vraag ernaar bij uw psycholoog

We helpen jou verder

Aanbod

Lees hier meer over ons aanbod, behandelaanbod en onze werkwijze

Aanmelden

Wil je je direct aanmelden? Klik op deze pagina!

Informatie

Hier vind je alle relevante informatie over bijvoorbeeld actuele wachttijden en tarieven

Over ons

Ontmoet onze psychologen van het Hoofdpersoon team!

Contact

Neem contact met ons op

Bij Hoofdpersoon ondersteunen we jouw herstelproces

 

Wij verlenen bij onze praktijk in Almere goede geestelijke gezondheidszorg voor wanneer psychische klachten de overhand nemen. Hoofdpersoon begeleidt mensen met uiteenlopende psychische problematiek. De behandeltrajecten zijn kortdurend (Basis GGZ) en volgens wetenschappelijk bewezen behandelmethoden. In onze trajecten staat een persoonlijke aanpak centraal. 

Wat zeggen mensen over psychologen bij Hoofdpersoon Almere?

Consumer Quality Index

Deze Consumer Quality Index (CQi) GGZ & VZ meet kwaliteitsaspecten van de ambulante geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en verslavingszorg (VZ) vanuit het perspectief van de cliënt. De CQi GGZ & VZ wordt gebruikt om binnen een zorgaanbieder in kaart te brengen op welke punten cliënten goede ervaringen hebben en waar nog verbetering mogelijk is.

Onderstaand zijn de scores uit de vragenlijsten weergeven tot en met 24 januari 2024

Algemeen rapportcijfer: 8.77 (1-10)

Schaalscore bejegening: 4.84 (1-5)

Schaalscore informatie behandeling: 4.55 (1-5)

Schaalscore Samen beslissen: 4.69 (1-5)

Schaalscore Uitvoering Behandeling: 4.56 (1-5)

Pieter van Meer
Pieter van Meer
2024-04-02
Via via zijn we bij Hoofdpersoon terecht gekomen voor onze relatie. Wij bij kennismaking het advies gekregen om te starten met de Houd me vast training. Dit was een gouden greep. Achteraf hebben we nog 5-6 sessies losse sessies relatietherapie gehad om de puntjes op de i te zetten. Wij zijn oprecht erg blij met het resultaat en hadden dit van tevoren niet gedacht!
Paul El Gordo
Paul El Gordo
2024-03-07
Twee intensieve maar mooie en waardevolle trainingsdagen achter de rug bij Hou Me Vast met begeleiding van Jorieke en Rosa-Lin. Bij tijd en wijle verrassend, confronterend, ontroerend maar altijd met positief resultaat. Een aanrader voor iedereen die meer uit zijn relatie wil halen!
peter
peter
2024-02-29
Over mijn behandeling bij de Hoofdpersoon die ik van Onno heb gehad ben ik zeer tevreden over. Ik liep al een tijdje vast met mijn emoties en kwam tot de ontdekking dat het te maken had met een terugval van mijn eerdere traumatische ervaringen. Onno heb ik als heel prettig ervaren. Hij is deskundig, professioneel, begripvol en steunend naar mij toe geweest. Niets was te veel en alles werd open besproken. Mijn partner werd ook op mijn verzoek bij de behandeling betrokken. Aan het eind van de behandeling kreeg ik weer zin om weer dingen te gaan ondernemen. Het prettige van de Hoofdpersoon is, is de kleinschaligheid, het persoonlijke en heb het vooral als maatwerk mogen ervaren.
Manuela Marquez
Manuela Marquez
2024-02-22
Ik volgde een exposure behandeling voor mijn sociale angst en leerde allerlei technieken om mezelf uit te dagen om toch de grens over te gaan. Ik zal natuurlijk soms nog angstig zijn in bepaalde situaties maar deze technieken kan ik in elke context toepassen en maken het iets minder eng. Ik werd uitgedaagd om mezelf kwetsbaar op te stellen en hierdoor steeg mijn zelfverzekerdheid zowel in sociale contexten als in algemene zin. Bovendien daagde mijn psycholoog mij uit om kritisch na te denken over bepaalde handelingen die ik doe. Kort samengevat raad ik deze behandeling zeker aan!
Tonneke Kievits
Tonneke Kievits
2024-02-19
EFT training gevolgd na 50 jaar relatie. Heel veel aan gehad, we snappen elkaar beter, staan er nu veel meer ontspannen in, hebben meer lol en praten weer met elkaar Prima begeleiding. Een aanrader voor iedereen met een stokkende liefdesrelatie.
Dennis Buitenhuis
Dennis Buitenhuis
2024-01-26
Hoofdpersoon is zeer vakkundig. De therapie en gesprekken hebben erg goed geholpen. De medewerkers zijn ook erg vriendelijk en geven een vertrouwd gevoel. Nogmaals bedankt voor alles!
Gabriela Jaga
Gabriela Jaga
2023-12-14
Ik was niet een makkelijke patient, en de meneer Huisman heeft veel tips aan mij geven om rustig te blijven e verder gaan met rare klachten.Accepteren en niet bang worden is echt moeilijk om te doen maar als je praat met iemand wordt makkelijker. Bedankt voor alle tips !
sharina glijn
sharina glijn
2023-11-25
vooral de juiste hulp gekregen die nodig was. Er wordt oprecht naar je geluisterd en daardoor is het ook vertrouwd wat ik heel fijn en belangrijk vind. Veel tips gekregen wat je buiten de therapie kan doen wat ook helpt als je het weer 'zelf' moet doen. Ik ben super blij dat ik deze stap gezet heb en dankbaar voor de groei die ik heb gemaakt dankzij de hulp van Ruben.
Cindy Kerpentier
Cindy Kerpentier
2023-11-21
Heel erg goed geholpen en dingen geleerd waar ik de rest van mijn leven wat aan zal hebben.

Veelgestelde vragen / FAQ

Wij hebben een praktijk in Almere Poort aan de Odinstraat 1, postcode 1363 WL. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid in de buurt. Het dichtstbijzijnde treinstation is Almere Poort. Stap met de bus uit bij halte Homeruskwartier West. 

Om aanspraak te kunnen maken op vergoede zorg vanuit de basisverzekering is een verwijzing nodig. Het is ook mogelijk om zonder verwijzing een afspraak te maken. In dat geval kunnen de kosten niet bij de verzekeraar ingediend worden. Kijk voor meer informatie bij onze tarieven.
Sommige mensen twijfelen of ze een behandeltraject moeten starten. “Stel ik mij niet aan”? Of “zijn mijn klachten wel erg genoeg”? Dit zijn vragen die we regelmatig krijgen. Over het algemeen is de vuistregel: hoe sneller er aan een probleem gewerkt kan worden, hoe gunstiger dit is voor de prognose. Wanneer je langer (denk aan enkele weken, maanden of jaren) tegen klachten, problemen of patronen aanloopt dan kan hulp van een psycholoog uitkomst bieden. Jouw huisarts of de praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) kan helpen bij een doorverwijzing en bij het bepalen of het probleem ‘geschikt’ is voor een psycholoog. Bekijk ook ons aanbod voor meer informatie. Twijfel je? Neem gerust ook contact met ons op via het contactformulier.
Wanneer de huisarts een geldige verwijzing heeft gedaan naar de BGGZ dan wordt de intake vergoed. Na de intake stelt de psycholoog de diagnose met indien van toepassing een DSM-5 classificatie. Indien er sprake is van een DSM-5 classificatie die vergoed wordt vanuit het basispakket, dan vergoedt de verzekeraar doorgaans alle kosten. Let op: er wordt altijd aanspraak gemaakt op een (resterend) eigen risico. Wij adviseren bij twijfel contact op te nemen met jouw verzekeraar, omdat er verschillen kunnen zijn. Kijk hier voor meer informatie over tarieven en contracten.
Aanmelden kan via ons aanmeldformulier Jouw huisarts of POH-GGZ kan ook via zorgdomein een beveiligde digitale verwijzing sturen. Dit geldt als aanmelding en hiermee komt je op onze wachtlijst.

Onze psychologenpraktijk heeft een locatie in Almere. Voor sommige mensen is het onhandig, onmogelijk of te spannend om naar de praktijk te komen. Sinds de corona pandemie zijn wij beter uitgerust en ingespeeld op het geven van online behandelingen. Wil je dus een psycholoog uit onze praktijk in Almere spreken, maar heeft jouw voorkeur online? Neem gerust contact op!