Psycholoog Almere

Hoofdpersoon Zorg

Nog geen persoonlijk portaal? Vraag ernaar bij uw psycholoog

  1. Home
  2. /
  3. Psycholoog Almere: Hoofdpersoon Zorg

Psycholoog Almere: "Word Hoofdpersoon van jouw leven"

Hoofdpersoon Zorg

Bij Hoofdpersoon ondersteunen we jouw herstelproces

 

Wij verlenen bij onze praktijk in Almere goede geestelijke gezondheidszorg voor wanneer psychische klachten de overhand nemen. Hoofdpersoon begeleidt mensen met uiteenlopende psychische problematiek. De behandeltrajecten zijn kortdurend (Basis GGZ) en volgens wetenschappelijk bewezen behandelmethoden. In onze trajecten staat een persoonlijke aanpak centraal. 

We helpen jou verder:

Aanbod

Lees hier meer over ons aanbod, behandelaanbod en onze werkwijze

Aanmelden

Wil je je direct aanmelden? Klik op deze pagina!

Informatie

Hier vind je alle relevante informatie over bijvoorbeeld actuele wachttijden en tarieven

Over ons

Ontmoet onze psychologen van het Hoofdpersoon team!

Contact

Neem contact met ons op

Consumer Quality Index

Totaalscore behandeling: 8,6

Bejegening
4.8/5
Samen Beslissen
4.6/5
Uitvoering behandeling
4.42/5
Informatie behandeling
4.42/5

 

Dit is een meetinstrument wat wij na onze behandelingen toesturen om de kwaliteit van de zorgverlening te meten. Bovenstaande scores zijn actueel tot januari 2023

Wat zeggen mensen over psychologen bij Hoofdpersoon Almere?

Veelgestelde vragen / FAQ

Wij hebben een praktijk in Almere Poort aan de Odinstraat 1, postcode 1363 WL. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid in de buurt. Het dichtstbijzijnde treinstation is Almere Poort. Stap met de bus uit bij halte Homeruskwartier West. 

Om aanspraak te kunnen maken op vergoede zorg vanuit de basisverzekering is een verwijzing nodig. Het is ook mogelijk om zonder verwijzing een afspraak te maken. In dat geval kunnen de kosten niet bij de verzekeraar ingediend worden. Kijk voor meer informatie bij onze tarieven.

Sommige mensen twijfelen of ze een behandeltraject moeten starten. “Stel ik mij niet aan”? Of “zijn mijn klachten wel erg genoeg”? Dit zijn vragen die we regelmatig krijgen. Over het algemeen is de vuistregel: hoe sneller er aan een probleem gewerkt kan worden, hoe gunstiger dit is voor de prognose. Wanneer je langer (denk aan enkele weken, maanden of jaren) tegen klachten, problemen of patronen aanloopt dan kan hulp van een psycholoog uitkomst bieden. Jouw huisarts of de praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) kan helpen bij een doorverwijzing en bij het bepalen of het probleem ‘geschikt’ is voor een psycholoog. Bekijk ook ons aanbod voor meer informatie. Twijfel je? Neem gerust ook contact met ons op via het contactformulier. 

Wanneer de huisarts een geldige verwijzing heeft gedaan naar de BGGZ dan wordt de intake vergoed. Na de intake stelt de psycholoog de diagnose met indien van toepassing een DSM-5 classificatie. Indien er sprake is van een DSM-5 classificatie die vergoed wordt vanuit het basispakket, dan vergoedt de verzekeraar doorgaans alle kosten. Let op: er wordt altijd aanspraak gemaakt op een (resterend) eigen risico. Wij adviseren bij twijfel contact op te nemen met jouw verzekeraar, omdat er verschillen kunnen zijn. Kijk hier voor meer informatie over tarieven en contracten.

Aanmelden kan via ons aanmeldformulier. Jouw huisarts of POH-GGZ kan ook via zorgdomein een beveiligde digitale verwijzing sturen. Dit geldt als aanmelding en hiermee komt je op onze wachtlijst. 

Onze psychologenpraktijk heeft een locatie in Almere. Voor sommige mensen is het onhandig, onmogelijk of te spannend om naar de praktijk te komen. Sinds de corona pandemie zijn wij beter uitgerust en ingespeeld op het geven van online behandelingen. Wil je dus een psycholoog uit onze praktijk in Almere spreken, maar heeft jouw voorkeur online? Neem gerust contact op!

Contact opnemen    ×