Relatietherapie Tarieven

  1. Home
  2. /
  3. Relatietherapie Almere
  4. /
  5. Tarieven relatietherapie

Wat zijn de kosten van relatietherapie?

Wanneer je hebt gekozen om te werken aan je relatie wil je niet alleen weten welke behandeling de meeste kans van slagen heeft, maar ook wat de kosten zijn. Om niet voor verassingen te komen te staan is het belangrijk om duidelijkheid te krijgen over de tarieven van relatietherapie. Lees hieronder wat een traject kost.

De kosten zijn per stel verschillend, omdat niet iedereen dezelfde hulpvraag heeft. Daarnaast verschilt de duur van de trajecten. Om een inschatting te kunnen maken van de kosten zetten we hieronder een aantal kosten uiteen. Over het algemeen houden wij in onze praktijk een intake van 75 minuten. Wij bereiden de intake voor en werken deze na afloop uit. De kosten van de intake bedragen €165.

Een reguliere sessie relatietherapie duurt 60 minuten. De kosten van een reguliere sessie zijn €137,50.

Hoe lang duurt relatietherapie?

Relatietherapie duurt gemiddeld 5-15 sessies na intake.

Uitgaande van een gemiddelde duur van 5-15 sessies kan rekening gehouden worden met een bedrag tussen €850,- en €2250,-. Een flink bedrag, maar voor veel stellen op dat moment de beste investering in hun relatie én toekomst. 

Wordt de relatietherapie vergoed door de verzekeraar?

Relatietherapie wordt niet vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekeraar. Er zijn verzekeraars waarin relatietherapie bij aanvullende dekking deels wordt vergoed. Wij adviseren om de polisvoorwaarden van jouw verzekering goed door te nemen en/of contact op te nemen met de klantenservice van de verzekeraar. 

 

Kwaliteitseisen relatietherapeuten

Relatietherapeuten hebben geen wettelijk beschermende titel. Hierdoor mag iedereen in principe zich een relatietherapeut noemen en relatietherapie beoefenen. De kwaliteit van de relatietherapie kan hierdoor enorm verschillen en veelal is dit ook aan de tariefstelling af te lezen. Bij Hoofdpersoon Relatietherapie stellen wij hoge eisen aan het opleidingsniveau en werkervaring, zodat we jullie met goed vertrouwen kunnen begeleiden. 

 

Vrijstelling BTW relatietherapie

Vanaf medio 2022 zijn sessies relatie- en gezinstherapie vrijgesteld van BTW afdracht wanneer er aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Het gaat dan onder andere om een afgeronde gezondheidskundige beroepsopleiding zoals (GZ)psycholoog en het aanbieden van de diensten in het kader van “de gezondheidskundige verzorging van de mens”, waaronder ook preventie.

In vrijwel alle gevallen is hier in onze praktijk sprake van, zodat we de diensten vrijgesteld van BTW kunnen aanbieden.

Wat zeggen andere stellen over relatietherapie bij Hoofdpersoon?

Persoonlijk advies?

Hebben jullie nog vragen over relatietherapie? Plan een kennismakingsgesprek met een van onze relatietherapeuten via het contactformulier.

Veelgestelde vragen kosten / tarieven Relatietherapie

Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren telefonisch of per email kosteloos worden geannuleerd. Daarna wordt het normale tarief in rekening gebracht

De sessies relatietherapie kunnen contant of per bankoverboeking worden betaald. Wij sturen doorgaans een factuur met een Ideal betaallink.  

×