Login Academy <<

Single Session Coaching (SST)

“Verander je leven vandaag. Gok niet op de toekomst, handel nu, zonder uitstel.”
-Simone de Beauvoir

Single Session: de kracht van directe hulp

Stel je eens voor. Je dwaalt al een tijdje rond in een doolhof, steeds weer dezelfde paden volgend. Het wordt steeds later en je begint vermoeid te raken. Je voelt je meer en meer opgesloten, je zit vast. Precies op dat moment, krijg je een kaart die je de weg wijst. Dit is wat Single Session Coaching (SST) voor je kan doen.

In het leven worden we namelijk allemaal geconfronteerd met struikelblokken die een verstoring van onze balans kunnen veroorzaken. Dit hoeft helemaal geen psychische stoornis te zijn, maar eerder een samenspel van bepaalde omstandigheden en gevoeligheden. Tijdens de single session coaching ligt de nadruk op wat de persoon op dat moment kan en wil doen. Uit onderzoek blijkt dat 30 tot 50 procent van de mensen aan één gesprek voldoende heeft om weer zelfstandig verder te kunnen!

NB: Single Session Coaching is geen onderdeel van verzekerde zorg. Er wordt geen diagnose / classificatie gesteld (wat in Nederland noodzakelijk is voor verzekerde zorg), omdat we SST starten met het idee dat dit ook het enige gesprek is. Wij zijn ons ervan bewust dat SST financieel niet voor iedereen haalbaar is. In sommige gevallen kan een werkgever hierin nog ondersteuning bieden.

 

geen wachttijden voor sst

Snel een afspraak

De single sessions kan je eenvoudig plannen via onze site. De afspraken zijn in principe online, maar afspraken op onze praktijk in Almere zijn mogelijk in overleg. Het gesprek duurt een uur.​

SST voor bedrijven

SST voor bedrijven​

Single session coaching is uitermate geschikt voor bedrijven die hun medewerkers willen ondersteunen op mentale gezondheid. Verlies geen kostbare tijd met wachtlijsten en draag bij aan persoonlijke ontwikkeling

De SST Methode

Vanuit praktijkervaring biedt Single Session Coaching snelle, concrete hulp voor wie is vastgelopen. In één sessie helpen we je verder, met volledige privacy, persoonlijke aandacht en deskundige, praktische adviezen.

Wat is Single Session Coaching?

Beschikbare, snelle hulp precies op het moment dat het het hardst nodig is. Je hoeft niet eerst naar een huisarts voor een verwijzing, je staat niet maanden op een wachtlijst en er volgt geen intaketraject met een uitgebreide therapie. Het is een hulpmiddel voor de momenten waarop je je het meest vastgelopen of overweldigd voelt. Misschien voel je je verloren, verstrikt in opeenstapeling van uitdagingen waar je niet uit lijkt te kunnen komen. Precies dan is SST er om je te helpen de knopen te ontwarren en een duidelijk pad te vinden.

 

Het biedt een directe focus op je huidige uitdagingen, met een coach die aandachtig luistert, je inzichten aanreikt en praktische hulpmiddelen geeft die je kunt toepassen in je dagelijks leven. SST is een investering in jezelf, een kans om een nieuwe kijk te krijgen op je situatie, een stap vooruit te zetten.

"De beste manier om iets te doen, is door te beginnen."
- Agatha Christie

Tarieven

Bekijk onze tarieven voor SST. Wil je als bedrijf samenwerken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

coachvraag bepalen hoe doe je dat

Onze coaches

Onze coaches zijn allemaal opgeleid tot WO Psycholoog en hebben jarenlange ervaring in het coachen van mensen met persoonlijke uitdagingen en ontwikkelvraagstukken. Wij zijn professioneel en doortastend waar nodig, maar vinden het minstens net zo belangrijk dat humor een rol speelt tijdens de coaching.
Wij kauwen geen antwoorden voor en zorgen dat je zelf tot inzichten en oplossingen komt. 
Positief, respectvol, effectief en eerlijk zijn kernwoorden van onze coachingsessies.
Je vindt onze coaches in Almere maar coaching op een andere locatie is in overleg mogelijk. Ook voor bedrijven en organisaties komen we graag op locatie.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van SST coaching? Neem contact op met Hoofdpersoon Psychologie!

Veelgestelde vragen / FAQ

Onze praktijk Hoofdpersoon Relatietherapie ligt in Almere Poort. Het adres is Odinstraat 1, 1363 WL

Single Session Coaching is een waardevolle dienst voor iedereen die onmiddellijke mentale ondersteuning kan gebruiken voor actuele problemen. Hier zijn enkele voorbeelden van situaties waarin SSC nuttig kan zijn:

 

-Problemen in persoonlijke of werkrelaties.

-Levensfase gerelateerde vraagstukken, zoals carrièreverandering, huwelijk of scheiding, ouderschap, het ‘empty nest’-syndroom, of pensionering.

-Emotionele uitdagingen zoals gevoelens van angst, somberheid, schaamte, schuld, woede, of jaloezie.

-Besluiteloosheid en twijfel.

-Het aanpakken van stress en burn-out symptomen.

-Struggles met zelfdiscipline of uitstelgedrag.

-hulp bij het maken van een belangrijke beslissing.

-Verwerking van verlies.

-Opvoedingsvragen.

-Hulp bij slaapproblemen.

 

Coaching vragen, zoals:

-Hoe kan ik mijn potentieel beter benutten?

-Hoe kan ik meer betekenis geven aan mijn leven?

-Wat zijn mijn kernwaarden en hoe kan ik deze beter integreren in mijn dagelijks leven?

-Preventieve ondersteuning, bijvoorbeeld ter voorkoming van burn-out en relatieproblemen.

-Het verduidelijken van een situatie of focus: Moet ik me meer op mezelf richten om minder door de situatie te worden beïnvloed, of ligt de uitdaging voornamelijk in de omgeving en moet ik daar actie ondernemen?

-Het aanpassen van gewoonten.

Meer interessante artikelen over Coaching?