Bedrijfscoaching Almere

Een mens kan zijn leven veranderen door zijn houding te veranderen. – Abraham Maslow

Hoofdpersoon coaching

Psychologisch welzijn en mentale gezondheid vindt gelukkig steeds meer zijn weg in het bedrijfsleven. Want alleen wanneer medewerkers zich mentaal goed voelen kan duurzame inzetbaarheid worden gerealiseerd waarbij het volledig potentieel van de werknemer kan worden benut. Daarnaast is coaching voor medewerkers de manier om uitval door burn-out of stressklachten te voorkomen. Zet jouw medewerkers in hun kracht voor werkgeluk en duurzame inzetbaarheid. Wij helpen je graag met bedrijfscoaching op maat. Tijdens onze coaching kunnen medewerkers inzicht krijgen in hun mentale gezondheid.

En met onze unieke Vitaliteitscheck brengen we preventief mentale gezondheidszorg naar de werkvloer. Laagdrempelig, respectvol, open en anoniem.

Meer weten over de Vitaliteitscheck of de mogelijkheden bespreken voor coaching van jouw medewerkers door onze gz psychologen?

Gezonde medewerkers = gezond bedrijf

Een gezond bedrijf kan groeien met gezonde en vitale medewerkers. Zeker in tijden van krapte op de arbeidsmarkt is duurzame inzetbaarheid essentieel. Medewerkers die tijdelijk extra ballast kunnen dragen zijn onmisbaar en kunnen dit extra gewicht alleen aan wanneer aan de ‘mentale kant’ alles in orde is. Daar draagt zelfkennis, goed kunnen omgaan met gedachten en overtuigingen of emoties aan bij.

Preventie is natuurlijk het sleutelwoord wanneer je het over mentaal welzijn hebt. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

eft relatietherapie webinar hoofdpersoon

Persoonlijke groei en ambitie van medewerkers

Uitdaging en persoonlijk groeiperspectief vormt voor veel medewerkers een belangrijke factor met betrekking tot mentaal welzijn op de werkvloer. Hoe ontdek en ontwikkel ik mijn talenten? Hoe kom ik tot een goede balans tussen werk en vrije tijd? Hoe kan ik de overgang maken naar een nieuwe fase in mijn loopbaan of leven? Hoe kom ik tot een positieve toekomstvisie voor mijn werk? Dit zijn allemaal vragen waar een bedrijfscoach kan helpen zoeken naar antwoorden.

Wij geven medewerkers handvatten om tot oplossingen te komen. Dit leidt tot zelfvertrouwen, positiviteit en duurzame kennisontwikkeling.

Vitaliteitscheck

Daarom hebben wij de Vitaliteitscheck ontwikkeld. Dit is dé manier voor werkgevers om ook op preventiegebied in te zetten op mentale gezondheid en psychologisch welzijn. Deze gesprekken zijn een toegankelijke en laagdrempelige manier om het mentale welzijn te peilen van jouw medewerkers. In een persoonlijk gesprek gaan wij op zoek naar antwoorden op vragen als: Hoe voelt iemand zich? Hoe gaat het privé? Hoe is het met de mentale gezondheid? Welke factoren veroorzaken stress? Wat zijn persoonlijke mentale risico’s? En wat zijn beschermende factoren? Wat wil iemand bereiken? En wat is iemands leefstijl?

Uit dit gesprek komt een persoonlijk advies aan de medewerker waarin eventuele opvolging opgenomen is.  De privacy van medewerkers is 100% gewaarborgd.

Om de gesprekken toegankelijk te houden en de vertrouwelijkheid te waarborgen stellen wij geen werkgeversrapportage beschikbaar. Inzichten op dataniveau kunnen uiteraard wel worden gedeeld bij afname voor een gehele afdeling of organisatie. Dan is het filteren van adviezen een mogelijkheid. Alles uiteraard volledig anoniem.

Persoonsgericht en doelmatig

Onze coaching voor medewerkers is zeer persoonsgericht en doelmatig. Al onze coaches zijn naast coach ook (gz)psycholoog en hebben ruime ervaring met het coachen van medewerkers. Wij zetten in op ontwikkeling en werken aan oplossingen. Dit doen we aan de hand van cognitieve en gedragsmatige technieken, acceptance and commitment training, motiverende gespreksvoering, positieve psychologie en oplossingsgerichte technieken.

Adviezen na een Vitaliteitscheck worden direct gegeven evenals opvolging voor medewerkers die daar behoefte aan hebben.

Zet nu in op mentaal welzijn voor iedereen binnen jouw organisatie!

Veelgestelde vragen Coaching Almere

Wij hebben een praktijk in Almere Poort aan de Odinstraat 1, 1363 WL. Er zijn ook mogelijkheden om coaching op locatie af te nemen, bijvoorbeeld op kantoor. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op.

Ja, online coaching is zeker mogelijk. Wij hebben verschillende videodiensten tot onze beschikking die zich goed lenen voor online coaching. Tevens kan er een gemengde variant besproken worden (deels fysiek en deels online). We zoeken altijd naar een weg die het beste werkt, maar ook het beste past in jouw persoonlijke situatie!